2012 m. balandžio 8 d., sekmadienis

Su Velykom

Šiandien kai kam svarbi diena - Velykos. Man... net sunku paaiškinti, mes ją tikrai švenčiam: ryte bažnyčia, po to susiėjimas pas tėvus, kur mušame margučius, dalinamės gera nuotaika...
Ne išimtis ir šįmet. Ryte į bažnyčią ėjau (kas į mėnesį kartą stengiuosi nueiti į bažnyčią). O šiandien ypač norėjau, juk mano pagalvėlė jau bus Velykinėje procesijoje.
Na aišku fotografavimas, ne stipriausia mano sritis.
Buvo labai ilgos mišios :D 2 su puse valandos, tik gana greitai praėjo. Bet apie prcesiją. Na manau atlaidų procesiją matę daugelis. Tai pirmiausiai pagalvėlę pašventino ir ją nešė mano dukra. Malonu, be abejo malonu buvo. O kai mišių pabaigoje, kunigas asmeniškai padėkojo ir įteikė man dovanėlę, pasidarė dar maloniau. Kai pakvietė mane, ėjau pro visus visa nuraudusi, net pačiai juokinga. O kai pasibaigus mišiomis žmonės ėjo ir stengėsi užmesti akį į pagalvėlę, tai kažkaip na nežinau, matyt nepratusi prie tokio dėmesio.
Nors tiksliau pagalvojus, bijau pykčio ir paniekos. Žinau yra žmonių, kurie kreivai pažiūrės ir pasišaipys... Bet aš nenoriu piktų veidų, nenoriu veidmainių. Mėgstu atvirumą, tiesos sakymą į akis, o ne už akių. Čia turbūt tokie staigūs sukilę jausmai. Smagu, kai pagiria, bet kartu baisu pamatyti kreivą šypseną. Bijau piktų žmonių. Bet kartu bijau ir veidmainių.
Dovanėlė buvo labai maloni, prisiminimas ...

3 komentarai:

  1. Na, tai dar reikėjo prirašyti, kada pas jus atlaidai. Per Devintines niekaip negalėsiu atvažiuoti, bet per atlaidus gal ir pasisektų. Labai norisi gyvai pagalvėlę pamatyti. Labai šaunus rezultatas.
    O dėl kreivų žvilgsnių: yra žmonių, kurie apie bet ką, kas susiję su tikėjimu (ypač su instituciniu tikėjimu) atsilieps su išankstiniu neigiamu nusistatymu. Bet juk ne dėl jų tu siuvinėjai. O bažnyčioje žmonės tikrai džiaugsis ir tai yra svarbiausia.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Rasa, kažkaip praleidau šį tavo įrašą... Matyt pamiršau pagalvėlės datą.

    Pasakysiu tiek: man ji ypatinga. Tuo, ką tu padarei. Ką tu joje palikai visiems kitiems, kurių net šiek tiek bijojai. O be reikalo. Nes pagalvėlė gyvuos ilgai. Labai ilgai, mieloji. Manau, kad šis darbas įprasmins tave daugiau, nei pati gali tikėtis. Na, aš irgi tik svarstau, bet mano nuojauta tai sako...

    O apie patį darbą... Och, ką čia pasakyt, kad taip nepamažint ir labai daug emocijų neprirašyt.. Rasele, tu šaunuolė! Didelė šaunuolė. Apkabinu milijoną kartų!

    AtsakytiPanaikinti